انواع دکل‌های مخابراتی

انواع دکل‌های مخابراتی

دکل‌های خودایستا چهارپایه

دکل‌های خودایستا اصطلاحاْ به دکل‌هایی گفته می‌شود که دارای ۳ یا ۴ پایه بوده و پایه‌ها با اعضای خرپائی به هم متصل می‌شوند.این نوع دکل ها به صورت چهارپایه بوده که معمولاً تمام قطعات دکل از نبشی ساخته میشود که به وسیله پیچ و مهره به یکدیگر متصل می شوند . این دکل ها برای بارهای زیاد و معمولاً برای ارتفاع های بلندتر از 24 متر استفاده می شود .

دکل‌های خودایستا سه پایه

دکل های خودایستا سه پایه دکل هایی هستند که به صورت مشبک بوده و دارای سه پایه می باشند . پایه ها اکثراً از لوله و اعضای داخلی به صورت خرپایی ازنبشی ساخته می شود . در ساخت پایه ها از نبشی ، نبشی 60 درجه ، میلگردهای توپر، پروفیل های خم کاری شده و ... نیز استفاده میشود . اعضای داخلی ( بریس ها ) از نبشی، لوله ، میلگرد ساخته می شود . این نوع دکل ها برای نصب انتن های ماکروویو، آنتن های موبایل و بی سیم استفاده میشود .

دکل های سه پایه دو نوع هستند:

1-لوله نبشی:متشکل از پایه لوله و اجزای دیگر نبشی

2-تمام نبشی:تمام اجزای دکل از نبشی درست شده

دکل های چهارپایه تمام نبشی اند

  

کاربرد انواع دکل خود ایستا:

دکل های خود ایستا برای نصب آنتن های UHFوVHFوهمچنین آنتن های رادیویی ،ماکروویو ، آنتن های موبایل و انواع دیش های Solid و Grid استفاده می گردد.

در مواردی که نیاز به تعداد انتن کمتر و یا در ارتفاع پایین تر می باشد و همچنین نیروی باد کمتری به ان وارد می شود از دکل های خود ایستا سه پایه استفاده می شود.و در مواردی که نیاز به تعداد انتن های بیشتر باشد و یا در مکان هایی با ارتفاع بسیار زیاد و یا در مکان هایی با باد بسیار زیاد از دکل های خود ایستا چهارپایه استفاده می شود.

دکل‌های مهاری

این نوع دکل ها به دلیل وزن پایین و سبکی وزن مزیت دارد و در مکان هایی که فضا به قدر کافی موجود باشد استفاده می گردد . اغلب در شبکه تلفن همراه ، رادیو و بی سیم و شبکه های رایانه ای مورد استفاده قرار می گیرد . این دکل ها قابلیت نصب در پشت بام منازل و ادارات را داشته و علاوه بر اینکه ارتفاع ساختمان به بلندی محل نصب آنتن ها کمک کرده ، در مناطق شهری مزیت فراوان دارد.این نوع دکل‌ها در صورتی که روی زمین نصب گردد نیاز به فضای زیادی جهت نصب سیم مهارها دارد. به خاطر سبکی وزن، بهای این دکل‌ها کمتر از دکل‌های دیگر بوده و نصب آنها ساده و کم هزینه‌است. این دکل‌ها بسته به ابعاد و نوع ساخت به جند دسته تقسیم می‌شوند از انواع آن می‌توان به دکل‌های سری G اشاره کرد که با انواع G35,G45,G55,G65,G80 تولید می‌شوند این دکل‌ها به صورت سه ضلعی و به صورت سکشن‌های سه متری که پایه‌ها از لوله نمره ۳ بوده که به وسیله میل گردهای نمره ۸ یا ۱۰ به صورت خرپائی به هم متصل می‌شود این دکل‌ها ابتدا توسط کارخانه دکل سازی ROHN کانادا تولید می‌شده که اکنون در بعضی مواقع با نام این کارخانه شناخته می‌شوند. این نوع از دکل‌های مهاری با باربری بسیار کم بوده و تنها برای نصب آنتن های بی سیم و یا دیش‌های کوچک اینترنت استفاده می‌گردد. عدد مقابل G نشان دهنده عرض قاعده بخش‌ها به سانتیمتر می‌باشد. این دکل‌ها به دلیل سبکی بیشتر در پشت بام‌ها نصب می‌شوند و در هر ۹ متر به وسیله سیم مهار از سه جهت مهار می‌شوند.

دکل G25:در دکل از لوله سکشن به قطر 3 سانت اجزای مورب میلگرد 8 مهار کش نمره 12 و قطر سیم مهار 6 میلیمتر استفاده می شود.

دکل G35:در دکل از لوله سکشن به قطر 3 سانت اجزای مورب میلگرد 10 مهار کش نمره 12 و قطر سیم مهار 6 میلیمتر استفاده می شود.

دکل G45:در دکل از لوله سکشن به قطر 3 سانت اجزای مورب میلگرد 10 مهار کش نمره 16 و قطر سیم مهار 8 میلیمتر استفاده می شود.

دکل G50:این نوع دکل مهاری ساختاری متفاوت از انواع دیگر دارد.لگ های دکل لوله است و قطات افقی و مورب درون ان نیز لوله می باشد که از دوسر پرس می شود.اتصال سکشن ها بوسیله ورق می باشد.قطعات مورب و افقی لوله بوسیله پیچ و مهره به پلیت هایی که به لگ ها توسط جوش متصل شده اند بسته            می شود.قطر لوله های لگ 60 میلی و قطر لوله ای داخلی 26.9 میلی می باشد.

فاصله فونداسیون مهارها تا فونداسیون پایه دکل به طور معمول به اندازه 1/3 ارتفاع دکل اجرا می شود

دکل های مهاری وینچی:

1- قابلیت طراحی در تناسب با نیاز عملیاتی کاربر .

2- وزن بسیار سبک دکل که گاهی کمتر از وزن سربار می باشد و استحکام بالا .

3- قابلیت نصب بدون احداث فونداسیون .

4- قابلیت نصب به صورت استقراری روی زمین ، خودرو و نفربر و شیلتر و کانکس های مخابراتی استاندارد .5- قابلیت استقرار و جمع آوری آسان در زمانی بسیار کوتاهتر نسبت به سازه های مشابه ( پنوماتیک و Push Down)

6-قابلیت عملکرد آسان بصورت دستی و اتوماتیک به وسیله موتور الکتریکی و کنسول فرامین ( از داخل خودرو ) .

7- حداقل نیاز به نگهداری و امکان جایگزینی قطعات معیوب در محل بدون نیاز به تخصص های خاص .

8- عدم تاثیر پذیری عملکرد ناشی از شرایط محیطی .

9- عملکرد یکنواخت در زمان طولانی و حذف تاثیرات سوء ناشی از لگد و ضربه در فراز و فرود


 

دکل‌های تک‌پایه یا مونوپل یا تلسکوپی

دکل‌های تک‌پایه یا مونوپل به دکل‌هایی گفته می‌شود که به صورت تک‌پایه باشد. این دکل‌ها با مقاطع چند وجهی ساخته می‌شود.

این نوع دکل‌ها بر روی یک پایه استوار بوده و لنگر زیادی در پای دکل وجود دارد. لرزش این دکل‌ها به تناسب بقیه دکل‌ها بیشتر می‌باشد. این نوع دکل‌ها با توجه به فضای کمی که اشغال می‌کنند مد نظر قرار گرفته و در محیط‌های شهری که زمین از ارزش بالائی برخوردار است استفاده می‌شود. ظرفیت باربری آنها محدود بوده و در اکثر مواقع تنها برای شبکه موبایل استفاده می‌شود. این دکل‌ها تنها با جرثقیل نصب می‌شود بنا بر این در محلی باید نصب شود که امکان حرکت و نصب با جرثقیل وجود داشته باشد.

انواع دکل های تک پایه

دکل‌های بازتابی

دکل‌های بازتابی یا پسیو رفلکتور دکل‌هایی هستند که به صورت آینه امواج رادیوئی را منعکس می‌کنند. در مناطقی که به دلیل عوارض طبیعی مانند کوه دکل‌ها برای انتقال امواج دچار مشکل شوند برای دور زدن کوه از این نوع دکل‌ها استفاده می‌کنند. این نوع دکل‌ها دارای پنل بزرگی بوده که زاویه آن قابل تنظیم می‌باشد.

روفتاپ

دکل های روفتاپ دکل هایی هستند که اغلب 9 - 3 متر ارتفاع داشته و بر روی پشت بام نصب می شوند .این دکل ها از دو یا سه تکه لوله ای ساخته می شوند . 

 کاربرد دکل های روفتاپ : جهت نصب آنتن های BTS آنتن های سکتور تلفن همراه می باشند .

برج نوری

برج های نوری در دو نوع استادیومی و وینچی بر اساس استانداردهای تعریف شده طراحی و تولید 

می شوند :

1-استادیومی : در این نوع برج های نوری ، پروژکتورها به صورت فلت ( تخت ) در بالای برج نصب می شوند . بر روی بدنه این برج ها نردبان نصب شده است . در قسمت فوقانی برج یک استراحتگاه جهت تعمیر ، تعویض و نظافت پروژکتورها تعبیه شده است . 

 

2-وینچی : در این نوع برج های نوری ، پروژکتورها به صورت تاج 360 درجه در بالای برج نصب می شوند . جهت تعمیر ، تعویض و نظافت پروژکتورها ، بدنه برج نوری توسط وینچ های دستی یا برقی بالا و پایین می شود .

پنوماتیک

این نوع دکل ها دارای وزن کم بوده و با فشار باد کم قابل گشوده شدن می باشد ، جنس تمام لوله ها از آلومنیوم می باشد .

در انواعی از آن که دارای نردبان می باشد به سهولت می توان جهت نصب ، جابجایی و تنظیم تجهیزات از آن بالا رفت . به طور کلی این دکل ها در عملیات های تاکتیکی ، نظامی ، ارتباطی ، اپراتورهای تلفن همراه ، نصب دوربین عکاسی سطح بالا و نورافکن مورد استفاده قرار می گیرند.


این دکل ها با ظرفیت تحمل بار بالا ، پشتیبانی کننده اکثر سیستم های آنتن، دیش ، دوربین ، نورافکن
  ، BTS و ... یا سیستم مرتبط طراحی و تولید می شوند .

دکل های پنوماتیک می تواند برحسب کاربرد و نیاز مشتری کاملاً سفارشی با ارتفاع 3 تا 24 متر طراحی و تولید گردد . ظرفیت تحمل بار در انواع مختلف آن متفاوت می باشد .

پایه روشنایی

پایه های روشنایی در انواع زیر طراحی و ساخته می شوند : 

1-چندوجهی

2-لوله ای

3-فلنچی

4-اورلب

 که جهت روشنایی معابر ، خیابان ها ، پارک ها ، استادیوم های ورزشی و ... به کار می روند . بسته به نوع ، مساحت و کاربری محیط و گاهی سلیقه شخصی ، نوع پایه مشخص می گردد .

متعلقات دکل:

مهارکش ها:سازه ای تشکیل شده از 2 پیچ و یک بدنه جهت کشیدن سیم مهارها ( سیم بکسل ) جهت نگهداری دکل که از یک سمت به سیم مهار و از طرف دیگر به صفحه تعادل نصب می شود

صفحه
صفحه دکل صفحه ای فولادی است دارای 3 پایه در منتها علیه هر زاویه 10cm جهت اتصال ساکشنهای 45cm

سیم مهار

سیستم برقگیر

سیستم برقگیر یا به عبارتی سیستم زمین به سیستم دریافت بار الکتریکی رعد و برق و انتقال آن به زمین می‌ باشد تا از آسیب رساندن به آنتن ها و متعلقات دیگر جلوگیری به عمل آید. 

انواع سیستم برقگیر :

1-صاعقه گیر الکترونیکی خازنی ( اکتیو )

2-صاعقه گیر تمام استیل چهار شاخه

3-میله برقگیر تمام استیل

4-میله برقگیر تمام مسی

5-تسمه کشی  از هر کدام از انواع سیستم برقگیر با توجه به شرایط محیطی و نوع کاربرد آن استفاده می شود . مثلاً در مناطقی که صاعقه زیاد می باشد می بایست از سیستم برقگیر و صاعقه گیر قویتر استفاده نمود .

که شامل قطعات زیر می باشد:

میله برقگیر (فرانکلین ) در اندازه های زیر می باشد :
1.میله برقگیر (فرانکلین ) تمام مسی نمره 20 به طول 3 متر
2.میله برقگیر (فرانکلین ) تمام مسی نمره 16 به طول 3 متر
3.میله برقگیر (فرانکلین ) تمام مسی نمره 14 به طول 3 متر
4.میله برقگیر (فرانکلین ) تمام مسی نمره 20 به طول 1.5 متر
5.میله برقگیر (فرانکلین ) تمام مسی نمره 16 به طول 1.5 متر
6.میله برقگیر (فرانکلین ) تمام مسی نمره 14 به طول 1.5 متر

صفحه مسی در اندازه های زیر می باشد :
1.صفحه مسی به سایز 60×60 ، به ضخامت 3
mil
2.
صفحه مسی به سایز 60×60 ، به ضخامت 5mil
3.
صفحه مسی به سایز 50×50 ، به ضخامت 5mil

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد